Minu lugu

Tervist! Mina olen Evert. Üks viiest Raketti kaaspartnerist.

 

Selles artiklis selgitan väheke, kuidas mina üldse kauplemise ja ka Raketti jõudsin.

 

Sain juba noorena aru, et tööd mulle teha ei meeldi, seega uurisin ja puurisin internetist erinevaid võimalusi. Tahtsin midagi teistsugust. Soe keskond, mõnus kabriolett, ookeani äärsed laiad teed pushisid pidevalt unenägudes mulle peale.

 

Esimest korda puutusin kauplemisega kokku kuskil 2014 aastal, kui leidsin internetist Admiral Marketsi artikli kauplemise kohta. Tegin veidike taustauuringut ja juba lähiaeg sai endale arvutisse alla laetud vana hea applikatsioon, Metatrader 4.

Väga alguses midagi aru ei saanud, kuid internetist sai infot kätte küllaga. Samuti läksin ka lähipäev AM kontorisse kust soetasin endale 2 raamatut (100% Forex) ja teine oli miskit kauplemispsühholoogia kohta.

 

Kuna ma ise olin tolle aeg alles alaealine, siis pidin tegema kasutaja ema nimele. Panin kontole 50euri ja kusjuures jäin isegi kasumisse veidi. Ilmselgelt kaotasin lõpuks kõik. Jätkasin edaspidi kauplemist demo kontodega. Lugesin raamatud läbi ning jätkasin õppimist, kuid siiski jäi kauplemine mingi hetk unarusse, kuna puudus motivatsioon ja tundus, et asi on ikkagist kuidagi liiga keeruline. Olin siis mõnda aega “spectator modes”.

 

Mõned aastad hiljem läheb story suhteliselt sama teedpidi, kui teistel Raketti gurudel.

Ivo- Henri tutvustas mulle IML platvormi kus oli võimalik kauplemist õppida.

Noh, niivõrd kuivõrd. Rohkem oli seal ikkagist müügimehi. Siiski pushisime ja üritasime marketist jagu saada aga ikkagist ei saanud aru, miks me koguaeg kaotame.

 

Selline mulje nagu keegi alati teab, kus meie stoplossid pesitsevad. Peale mõningat aega õppimist saimegi aru, et tegelikult see nii ongi. 95% kauplejatest kaotabki raha, sest erinevad suured institutsioonid manipuleerivad turgu ja klassikalised päevakauplejad imevadki näppu.

Sellest hetkest saingi aru, et vähemalt üks nendest raamatustest (100% forex) on retail kauplejatele mõeldud, mis õpetab sulle erinevaid patterneid, mida institutsioonid praktiliselt hommikuks söövad.

 

Mingihetk kolisime satsiga Balile ära, sest üsna kiirelt saime aru, et Eesti Škoda hall ilm ja enegia ei ühti väga sellega, mis elult tegelikult tahame.
Balil sai tegeletud muude projektidega ja Ivo, Kaspar ja Taavi putitasid Raketti kallal.

 

Kiirelt sai pead kokku pandud ja asja suuremalt arendama hakatud. Olen ülimalt tänulik, et olen jäänud selle ala peale ja pushinud end läbi selle konarliku õppimis teekonna. Olen supper excited, mis universumil veel mulle pakkuda on.

Leave a Comment